Száz hangos hozzátartozó egy lóval várta az őrizetbe vett férfi szabadulását (VIDEÓval)

Mindez nem a vadnyugaton, hanem Marosvásárhelyen történt.
Hirdetés

Abszurd hírekből soha nem fogyunk ki ebben az országban, és ez valószínűleg így is marad, amíg egyesek fittyet hánynak az alapvető társadalmi szabályokra, a rendőrség pedig hagyja ezt nekik. Egy ilyen eset történt a hétvégén Marosvásárhelyen, ráadásul éppen a megyei rendőrség épülete előtt. Egy százfős hangoskodó csapat egy lovat vitt végig a Bolyai téren át a Borsos Tamás utcában, ahol a rendőrség épülete is található, mit sem törődve azzal, hogy mások is közlekednének az utcán.

Hangoskodásukkal zavarták a lakosságot, sokan felháborodtak azon, hogy ilyesmi előfordulhat szombat este a rendőrség közelében. A csapat egy 26 éves szászrégeni fiatalemberért indult el, akit augusztus 22-én zsarolás miatt vett őrizetbe a rendőrség. 24 órás fogva tartása szombat este járt le, ezt ünnepelték a hozzátartózók. Amikor a férfi távozott a fogdából, lóra ültették, majd elvonultak.

Több jogos kérdés is felmerült az eset kapcsán, így a sajtó a rendőrségtől várt magyarázatot a történtekre. A rendőrség szóvivője magyarázattal nem szolgált, csak annyit mondott, hogy a helyszínen figyelmeztették a hangoskodókat, de mivel erőszakos cselekmény nem történt, nem volt szükség közbelépésre. Utólag úgy döntöttek, hogy csendháborításért tíz személyt bírságolnak meg ezer lejjel – számol be a Székelyhon

Hirdetés