Románia meg van mentve: Gheorghe Funar is belép az elnökválasztási ringbe!

A mioritikus dák haza végre tényleg naggyá válhat.
Hirdetés

Nemzetmegváltó hírt kaptunk: Gheorghe Funar, Kolozsvár volt polgármestere bejelentette, hogy indul a novemberi elnökválasztáson. A pontosság kedvéért: 1996 és 2014 után immár harmadszor.

És ahogy ilyenkor illik, jellemezzük egy picit a jelöltet. Tehát,

kicsoda is ez a Gheorghe Funar?

– az ember, aki taláros Sátánnak nevezte Ferenc pápát, akinek az a célja, hogy Magyarországgal karöltve feldarabolja Romániát.

– az ember, aki magyar tanknak nézte a nagyváradi virágkarneválon felvonuló díszjárművet, amely természetesen Erdély visszafoglalására indult.

– az ember, aki szerint románok nem is dákok, hanem géták, a Föld legelső NEMZETÁLLAMA (sic!), a Géták Földje lakóinak leszármazottai.

– az ember, aki szerint ha mégsem géták, akkor tuti, hogy dákok a románok, és Jézus is! Ugyanis a Megváltó a jelenlegi Románia területén született!

– az ember, aki szerint a román parlament tagjainak 60 százaléka zsidó, csak jól titkolja.

– az ember, aki szerint a német nép dák. Sőt, Németország neve tulajdonképpen Dácia. Mert, ugye, Deutschland. Vagyis Dajcsland. Dácslánd. Dáklánd.

– az ember, aki szerint a franciák is dákok. Mert, ugye, gallok. És honnan jöttek a gallok? Gall-ac (románul, Galați) városából.

Hirdetés

Nos, ez az ember A Mi Romániánk (România Noastră) párt színeiben indul az idei elnökválasztáson. És persze programja is van, amelyről beszélt is egy Facebook-videóban. Eszerint

a románok, akik Isten Anyjának Kertjében élnek, nem is tudják, mekkora kincsen csücsülnek.

10 000 milliárd euró értékű altalajkincsekről van szó (hogy honnan szedte Funar mester ezt a kerek számot, csak ő tudja): arany, gyémánt, olyan elemek, amelyeket még nem is tartalmaz a híres Mengyelejev-táblázat, szóval szinte minden, amit a Föld nevű bolygó a méhében rejt.

Na kérem, amennyiben a román nép megválasztja őt elnöknek, módosítani fogja Románia alkotmányát, mégpedig a következőképpen: az ország természeti kincsei állami monopóliumba kerülnek, vagyis átmennek a román nép tulajdonába. (Eddig akár rendben is lenne a dolog.) A kitermelést hazai és külföldi cégeknek is ki lehet adni, de csakis olyan szerződések alapján, melyekben az áll, hogy a kitermelt kincsek 70 százaléka a román nép tulajdonát képezi. (Elvileg még ez is rendben van.)

A kitermelésből ily módon származó pénz az állami költségvetésbe vándorol. Na és most tessék figyelni:

a beérkezett pénz fele (!) minden évben szétosztatik mindazon román állampolgárok között,

akik Románia területén születtek és ott is élnek. Ez már igen! És így, Funar mester szerint, a román nép gazdaggá, boldoggá lesz a szép jövőben. És a külföldre űzött románok is hazajönnek majd, mert lesz miért.

Mindennek csupán egyetlen feltétele van: tessék megszavazni Gheorghe Funar mestert novemberben!

Itt szeretnénk figyelmeztetni a kedves Olvasót, hogy ha bármiféle kétsége van, olvassa újra az elnökjelölt úr fenti jellemzését. Vagy tájékozódjon erről az elnökjelöltes listáról, hátha beakad valaki más is.

Hirdetés