Az már nem is hír, ha egy államtanácsosra a korrupció gyanúja vetül?

Viorica Dăncilă tanácsadója vagy hazudik, vagy takargatnivalója van. Vagy mindkettő.
Hirdetés

Nehogy azt higgyük, Dragnea lecsukása után Viorica Dăncilă kormányfő, a PSD új elnöke megtisztította a környezetét azoktól, akik esetében felmerül a korrupció gyanúja. A miniszterelnök egyik tanácsadója, a nemrég államtanácsossá kinevezett Radu Antohe kapcsán mindjárt két tisztázatlan kérdés is adódik, és nem úgy tűnik, mintha képes lenne őszintén válaszolni ezekre.

Az önéletrajza szerint korábban egy olyan gazdaegyesület alkalmazottja volt, melynek elnökét azzal gyanúsítja az ügyészség, hogy 700 ezer euró agrártámogatást nyúlt le. Az egyesületről azt feltételezik, hogy hosszú időn keresztül komoly pénzeket hívott le fiatal gazdák támogatására, csakhogy az összegek nagy részét soha nem juttatta el a kedvezményezetteknek. Antohe tagadja, hogy bármi köze lett volna az egyesülethez, és azt állítja, csak néhány, az egyesület által szervezett eseményen vett részt. Sőt, azt is mondta, hogy csak futólag ismeri az egyesület volt elnökét, még ha egy megyéből származnak is.

Nos, a tisztázatlan kérdés egyike az, hogy az új államtanácsos úr miért írt valótlanságot az önéletrajzában. A másik kérdés pedig az, hogy ha valóban nem ismeri az egyesület tevékenységét és a korrupcióval gyanúsított volt elnökét, miért szerepel több fotón is vele együtt.

Nem mintha sokat számítana – hiszen mások sokkal nagyobb funkciókat töltöttek már be a korrupciógyanú árnyékában –, de hát egy olyan államtanácsosról van szó, aki évek óta vígan él abból, hogy a PSD különböző állami tisztségekkel tiszteli meg…

Hirdetés