Ordas hazugságon kapták a PSD volt kincstárnokát, újabb váddal gyarapodott a bűnlajstroma

De legalább belekeverte az ügybe azt az embert, aki a PSD internetes propagandagépezetét működtette, így ellene is eljárás indulhatott.
Hirdetés

Ha már az előző cikkben úgyis szóba került, hogyan csapolhatta meg a pártkasszát a PSD volt kincstárnoka, Mircea Drăghici, íme a legújabb részlet a korrupcióellenes ügyészség vádiratából, melyet a G4Media.ro szerzett meg. A sikkasztás mellett a DNA újabb eljárást indított ellene, mert eskü alatt állított hazugságokat az ügyészeknek. A kincstárnok a párt pénzéből vásárolt házról azt hazudta, hogy a PSD online tevékenységének központi székhelye volt, miközben ő és családja lakott benne. Egy tanút is belekevert az ügybe, aki szintén eskü alatt vallotta, hogy a PSD „székházában” dolgozott, vagyis abban a házban, amelyben Drăghici lakott.

A DNA ügyésze a távközlési társasághoz fordult annak kiderítésére, hogy milyen mobiltelefonok voltak rácsatlakozva a hálózatra a kérdéses időszakban. Így derült ki, hogy a volt kincstárnok hétköznaponként éjszaka ideje 46 százalékát az ingatlanban töltötte, míg az állítólagos alkalmazott a hivatalos munkaidő 1 százalékában tartózkodott ott. Ezzel bizonyították: nem igaz, hogy a párt egyik székhelye volt.

A tanú, Nicolae-Andrei Vasile ellen többek között hamis tanúzásért indított eljárást a DNA. A sajtó kiderítette róla, hogy a Van Consulting Solutions cég ügyvezető igazgatója, mely PSD-hez köthető oldalakat működtetett. Ezeken lejárató cikkeket közölt az ellenzékről, a #Rezist mozgalomról és Klaus Iohannis államfőről, ugyanakkor dicshimnuszokat zengett a PSD-kormányról. Ő üzemeltette az Antifakenews.ro nevű oldalt is, melyet a PSD propagandájára használtak, fiktív közösségi oldalakat is bekapcsolva a hálózatba.

 

Hirdetés