Nem elég, hogy porig alázták a rendőröket, most a perköltséget is a nyakukba varrják

A Paraziții szókimondó dalszövege seggnyalónak, impotensnek, lustának állította be a rendőrséget. A rendőrök pereltek, a bíróság döntött.
Hirdetés

A remélt rágalmazási kártérítés megítélése helyett a perköltség kifizetésére kötelezi a bíróság azt a rendőrszakszervezetet, mely egy rendőrellenes dalszöveg miatt perelte be Paraziții raptriót. A bíróság első fokon a banda, illetve a 20cm Records lemezkiadó javára döntött, és 2 500 lejben állapította meg a pert indító szakszervezet által kifizetendő összeget, mely gyakorlatilag az alperesek ügyvédi költségeit fedezi.

A rendőrök azért pereltek, mert sértve érezték magukat az alábbi sorok miatt:

Ha nincs képzelőerőd, állj rendőrnek, / Ha soha semmit nem tettél az életben, állj rendőrnek, / Ha meggyőződéses seggnyaló vagy, akinek nincsenek álmai, állj rendőrnek, / Ha már nem áll fell, állj rendőrnek, / Ha azt akarod, hogy ne legyenek barátaid, állj rendőrnek, / Ha anyád kurva, apád kommunista, állj rendőrnek.

Az Arma Secretă (Titkos fegyver) című album pár hónapja jelent meg, a szóban forgó dalt pedig azonnal felkapták. Pedig csak hetekkel később történt a caracali gyilkosság, mely alátámasztotta, a dalszöveg bizonyos részeletei nem is állnak olyan messze a valóságtól.  

Hirdetés