Még a buszok menetrendjét is módosítják a jubileumi Kolozsvári Magyar Napokra

A hétvégén hivatalosan is dübörögni kezd Erdély legnagyobb kulturális fesztiválja.
Hirdetés

Augusztus 18-án, vasárnap hivatalosan is ünneplőt ölt, berúgja a motort és augusztus 25-ig dübörög a 10. Kolozsvári Magyar Napok, Erdély legnagyobb érdeklődésre számot tartó kulturális rendezvénye, mely idén is

több mint 100 helyszínen, több mint 600 programmal adja fel a leckét a döntéshozatali mechanizmusunknak.

A program gerincét ezúttal is a koncertek, kiállítások, borkóstolók, színházi előadások, sportesemények, irodalmi témájú légyottok alkotják, melyekből ide kattintva érdemes válogatni. A héten egyébként már holnaptól lesznek olyan események, melyek így vagy úgy a KMN-hez kapcsolódnak.

Tavaly negyedmillióan fordultak meg a rendezvény helyszínein, ezért fontos újításnak számít, hogy

a szervezők kérésére az önkormányzat még a buszok menetrendjét is módosította augusztus 22. és 25. között,

a legforgalmasabb busz-, troli- és villamosjáratok ebben az időszakban hosszabb programmal, sűrűbben járnak.

Szabó Lilla programigazgató a mai, beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, a bejáratott bulihelyszín, a Bánffy-palota udvara vasárnaptól, azaz augusztus 18-tól nyílik meg, a főtéri nagyszínpad már hétfőn megszólal, a második legnépszerűbb helyszínt, a Farkas utcát pedig szerdától veszi birtokba a KMN.

Hirdetés

A közkedvelt találkozási helyszín, a főtéri (és egyéb) bulik utáni levezetőkhöz ideális Planetárium udvar idén sajnos nem üzemel, alternatívának viszont ott lesz az új Insomnia – a L’ Autre Café –, a Bulgakov Kávézó és a Heltai Folk Pub.

Gergely Balázs főszervező ma színesebb, kedvesebb, bűbájosabb jubileumi magyar napokat ígért, és köszönetet mondott a rendezvény támogatóinak – kiemelten az önkormányzatnak, a magyar államnak és a kolozsvári vállalkozóknak –, hogy segítettek az eszméletlen mértékben növekvő kiadások fedezésében. A beharangozó sajtótájékoztatót egyébként itt lehet megtekinteni: 

Hirdetés