Sokánt! Foglyok társaságában sepregetnek a különleges egységek rambói!

A mioritikus erőszakszervezetek ugyancsak tepernek, hogy kiköszörüljék az imázsukon esett csorbát.
Hirdetés

Kedves Olvasó, erre bizony azt mondanánk, hogy ilyen nincs, ha nem látnánk az önmagukért beszélő, sőt, ordító fotókat.
Az utóbbi idők eseményei (például a tavaly augusztus 10-i bukaresti csendőratrocitások, korrupt rendőrök, szolgálati túlkapások vagy épp ellenkezőleg, nemtörődömség, a caracali ügyben tanúsított végzetes bénaság) igencsak megtépázták a hazai erőszakszervezetek mundérját. Pontosabban, a mundér becsületét.

Így aztán nem csoda, hogy az illetékesek minden igyekezetükkel azon vannak, hogy valamiképpen szerethetőbbé tegyék szervezeteiket, mondjuk, egy csótánynál. Másképp nem tudjuk magyarázni azt a jelenetet, amikor a rendőrség különleges egységének tagjai, ja, azok a bizonyos maszkosok békésen, önszántukból és persze maszk nélkül sepregetnek az ezt a munkát parancsra végző foglyok társaságában.

Az eset Konstancán történt, a hivatalos magyarázat pedig az, hogy a maszkosoknak épp nem volt missziójuk, tehát csináltak valami hasznosat.

Ha jobban belegondolunk, nem is rossz az ötlet. Ha sepregetni nem is, alázatot mindenképp tanulhatnak a derék marconák. És akkor most jön a plusz meglepetés: a rendőrszakszervezetek tiltakozni kezdtek az eset kapcsán. Hogy miért? Hát azért, mert szerintük ez a munka megalázó a bűnüldözőkre nézve. Ismételjük: a munka megalázó. Szegény szakszervezetisek valószínűleg nem értették meg, miről is szólt ez a „misszió” tulajdonképpen.

Hirdetés

 

Fotók: Digi 24.

Hirdetés