Hány rendőr kell ahhoz, hogy egy bácsi átkeljen a zebrán? – Három (VIDEÓval)

Szívmelengető történet Besztercéről.
Hirdetés

Három besztercei rendőrnek, és egy szemfüles autós által az „akciójukról” készített mobiltelefonos felvételnek köszönhetően erősödhet meg újra a romániai lakosság bizalma a rendfenntartó erőkkel szemben. Az egyenruhások ugyanis csütörtökön nem akármilyen hőstettet vittek véghez: átsegítettek a zebrán egy idős férfit.

A rendőrök éppen a város egyik legforgalmasabb útján furikáztak, amikor egy piros lámpánál megállva arra lettek figyelmesek, hogy egy idős úr igen nehézkesen próbál átkelni előttük a zebrán. A bácsi már az út közepén járt, ekkor azonban váratlan dolog történt: elkezdett villogni a jelzőlámpa.

Pityke őrmester és társai rögtön tudták, hogy cselekedniük kell.

Mindhárman (!) kipattantak tehát a szolgálati járműből, és miközben ketten két oldalról erős támaszt nyújtottak a bottal is nehezen közlekedő úrnak, harmadik társuk feltartóztatta a forgalmat, amíg a karaván szerencsésen átér a túlsó járdára. Az esetről készült videó hamar virálissá vált, több százan osztották meg, a kommentekben pedig rengetegen üdvözölték a három muskétást és a hőstettet, amely révén jelenleg bármelyikük esélyes lenne az országos rendőrfőkapitányi tisztség betöltésére.

A Besztercei Gesztus (azt hiszem méltán írhatjuk így, nagybetűkkel) azért is válhatott ilyen gyorsan ennyire népszerűvé, mert egy  nappal korábban nagy port kavart a hír: bukaresti forgalmi rendőrök azért büntettek meg egy 81 esztendős hölgyet, mert túl lassan kelt át a zebrán. A néni még csak a zebra felénél tartott (déjà vu!), amikor az autósok számára a szemafor zöldre váltott, mint a Demjén Rózsi-számban.

A néni azonban ekkor, ahelyett hogy engedelmes, törvénytisztelő állampolgár módjára húszéveseket megszégyenítő tempót vett volna fel, szörnyű dolgot tett: öreg maradt.

Hirdetés

Ezt a barbárságot látva a helyszínen tartózkodó rendőrök megbírságolták a forgalom akadályozása miatt, az internet népének teljes haragját vonva magukra.

A történtek fényében a „jó zsaru–rossz zsaru” formulát a továbbiakban nyugodtan használhatjuk így: „besztercei zsaru–bukaresti zsaru”.

Ön melyik lenne?

Hirdetés