Mégis, hogyan csúszhatott át tavaly a pszichológiai teszten a caracali sorozatgyilkos?

Mert megújíttatta a jogosítványát.
Hirdetés

Újabb felháborító részletek láttak napvilágot a caracali gyilkosságról. Kiderült például, hogy a hidegvérű sorozatgyilkos, Gheorghe Dincă tavaly pszichológiai vizsgálaton esett át, de a szakemberek nem állapítottak meg nála gyanúra okot adó viselkedést.

A caracali mészárosnak ugyanis lejárt a gépkocsivezetői jogosítványa, azt kellett megújítania, és az illetékesek szerint minden ehhez szükséges irattal rendelkezett, még a pszichológiai szakvélemény is kedvező volt számára. Ami azért furcsa, mivel

kórházi források szerint korábban pszichés és alkoholproblémák miatt többször be volt utalva a pszichiátriai osztályra.

Ellenben 40 éve vezetett és korábban nem volt baja a rendőrséggel, érveltek az illetékesek, akik ezért kenterből meghosszabbították a gépkocsivezetői engedélyét.

Pszichológiai segítséget kaptak szerdán Dobrosloveni község lakói is, ahonnan a második áldozat, Alexandra származott. Gheorghe Tudoraşcu polgármester szerint az emberek nagyon meg vannak rendülve a történtek miatt, ezért egy fővárosi pszichológuscsapat érkezett a településre, hogy segítsen nekik feldolgozni a tragédiát. Az elöljáró bejelentette, hogy a községvezetés

a helyi iskola előtti parkot Alexandra emlékének ajánlja, ahol büsztöt is állítanak a kegyetlenül meggyilkolt 15 éves lánynak.

A polgármester szerint a lány ezt bátorságával érdemelte ki, „nagyon bátor volt”, jellemezte az áldozatot, akit a helyi néptánccsoportból ismert.

Hirdetés

Eközben Marius Tucă újságíró a nyomozásban részt vevő forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a DNS-tesztek alapján a caracali rémtettek színhelyén talált emberi csontok az Alexandra maradványai. Ugyanezek a források megerősítik azt is, amiről a sajtó már kedden cikkezett, hogy

az Alexandrával szóba álló rendőr nem kezelte megfelelő szakmaisággal az ügyet,

sőt, mintha le akarta volna rázni az 112-t háromszor is tárcsázó lányt. A belügyminisztériumi jelentés szerint az ügyeletes rendőr nem próbálta meg kisegítő kérdések révén beazonosítani, hol lehet fogva tartva a lány, és nem is adott tanácsot a megrettent tinédzsernek, hogyan viszonyuljon támadójához, hogy megússza élve míg kiérkeznek a rendőrök.

Hirdetés