Hiába kutakodtak évekig Antal Árpádnál a DNA ügyészei, semmit nem találtak

Ejtették a sepsiszentgyörgyi polgármester elleni vádakat.
Hirdetés

„Lezárta a nyomozást és minden vádat ejtett az ellenem indított ügyben a DNA, 41 hónap után” – adta hírül szerdán délután Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármesteréhez 2016. február 17-én állítottak be a korrupcióellenes ügyészek, a házkutatás után hét órás kihallgatásra vitték Bukarestbe.

Egy időre felfüggesztették a polgármesteri tisztségből, megtiltották, hogy külföldre mehessen és egy ponton zárolták a vagyona egy részét is, számolt be a megpróbáltatásokról az elöljáró, aki végig ártatlannak vallotta magát.

Fotó: Facebook|Antal Árpád

Antal Árpádot azzal gyanúsították, hogy az eredeti rendeltetéstől eltérő célra használt fel egy EBRD-hitelt, amelyet közpénzből kell visszafizetni. A DNA állítása szerint a polgármester az önkormányzati testület és a pénzügyminisztérium jóváhagyása nélkül megváltoztatta a lehívott 4,2 millió euró rendeltetését, és ezzel áfa nélkül 549 ezer euró kárt okozott az önkormányzatnak.

A DNA annak ellenére kutakodott az ügyben, hogy az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) kijelentette: a rendelkezésére álló információk alapján „nincs oka azt hinni, hogy az EBRD által (Sepsiszentgyörgynek) nyújtott hitelt nem rendeltetésszerűen használták fel”.

„Én azt gondolom, hogy ez az ügy elsősorban nem rólam szólt, hanem arról, hogy valakik meg akarták félemlíteni ezt a közösséget, arról, hogy valakik nem voltak érdekeltek abban, hogy egy székelyföldi város dinamikusan fejlődön, és mindent meg akartak tenni azért, hogy a fejlődést, a lendületet visszavegyék”

Hirdetés

– írta az elmúlt időszakról Antal Árpád, és az átélt megpróbáltatásokról is részletesen beszámolt:


 

Antal Árpád Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatót szerdán Sepsiszentgyörgyön, a részleteket elolvashatja a Székelyhon tudósításában.

 

Hirdetés