Ortodox dékánhelyettes: jó lehetett a nőnek is, ha teherbe esett, miután megerőszakolták

A hülyeségnek nincs istene.
Hirdetés

Fogalmunk sincs, mi az istent szívott, vagy miért nem vette be a gyógyszereit Vasile Răducă, a bukaresti teológiai fakultás dékánhelyettese, de annyi hülyeséget sikerült összehordania a Trinitas Rádiónak adott interjúban, hogy azóta is keressük az állunk.

Most kell fogózni: a pópa úgy véli,

ha egy nőt megerőszakolnak és teherbe esik, akkor ez azt jelenti, hogy neki is jólesett, ami történt.

Aztán hosszasan azt kezdte magyarázni, hogy az óvszerrel történő közösülés maszturbálásnak minősül, ami szerinte undorító szokás. Később egy hallgatótól azt kérte, hogy imádkozzon az Úrhoz, ha azt szeretné, hogy lánya szakítson a muzulmán pasijával.

Az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) máris küldött egy felszólítást az említett rádiónak, a Patriarchátus pedig máris elhatárolódott Vasile Răducă középkori időket felidéző kijelentéseitől. Az ügyben az Országos Diszkriminációellenes Tanácsot (CNCD) vezető Asztalos Csaba is megszólalt, aki üdvözölte, hogy az ortodox egyház még csak meg sem próbálta védelmébe venni a pópát.

„Steinhardtot idézve csak azt tudom mondani, a vallást a hülyeséggel nem érdemes összekeverni”

– jegyezte meg. Mircea Dumitru, a Bukaresti Egyetem rektora pedig úgy véli, Vasile Răducának nincs mit keresnie a teológián.  

Hirdetés