Az oltyánok bosszút állnak Temesvár kulturális nagykövetén

Mert a nagykövet úr kiállt a regionalizmus mellett és ország-világ előtt megmondta: az oltyánok elözönlötték Temesvárt.
Hirdetés

Emlékeznek még Ștefan Popa Popa’s-ra, a leghíresebb élő román karikaturistára, akit nemrég megválasztották Temesvár kulturális nagykövetévé? És aki egy őt méltató tévéműsorban megállapította, hogy az oltyánok elözönlötték Temesvárt és tönkretették a város kulturális egyensúlyát?

Ahogy várható volt, a regionalista bomba átröppent a Kárpátokon és szólt egy nagyot Olténiában. Az évek során Popa’s urat összesen 26 romániai település díszpolgárává „ütötték”. Nos, valószínűleg két díszpolgárságot villámgyorsan elveszít.

Elsőként Slatina municípium polgármestere dörgött egy nagyot a Facebook-oldalán, mondván, hogy a következő tanácsülésen javasolni fogja Popa’s mester díszpolgárságának visszavonását. Továbbá keményen bemutatott a karikaturistának: Popa’s szerinte súlyosan megsértette az oltyánok önérzetét, ergo semmiféle nagyrabecsülést nem érdemel, sőt, nyilvánosan bocsánatot kell kérnie az oltyánoktól. A polgármester úr végül biztosította népét, hogy ő márpedig büszke arra, hogy slatinai és oltyán!

És ha elindult a lavina, akkor nem áll meg csak úgy. Másodikként Craiova (Királyi) polgármestere jelentkezett be a Facebook-ra egy még keményebb dörgedelemmel. Azt mondta a primár úr, hogy Craiova Románia egyik legfontosabb városa, továbbá ne feledje ez a Popa’s, hogy Craiova alapvető szerepet játszott Románia létrehozásában, ja, és az a tény, hogy a craiovai emberek máshova mennek dolgozni, nem jelent egyebet, mint hogy jó szakemberek. És ha mindez így van, hogy merészeli ez a karikaturista (mellesleg Craiova díszpolgára) így sértegetni az oltyánokat? Na, lesz nemulass, mert ő is javasolni fogja a sértegető karikaturista díszpolgárságának visszavonását.

Hirdetés

Itt tartunk. Kíváncsiak vagyunk, hány díszpolgárságába fog még kerülni Popa’s úrnak a regionalista kiállás.

Hirdetés