Ilyen is van: egy polgármesternek nem kell a speciális nyugdíj

Ezért le is mondott róla.
Hirdetés

Igazán szokatlan gesztust tett a Máramaros megyei Sülelmed nevű város polgármestere, Lucian Morar: lemondott a polgármestereket megillető különleges nyugdíjról.

Morar szerint a kormányoldal által kierőszakolt különnyugdíj valójában pofátlanság és visszaélés, ezért nem kér belőle.

Emlékeztetett, hogy a parlamenti képviselőknek és a szenátoroknak már van ilyen nyugdíjuk, ennek alapján döntöttek úgy, hogy a polgármestereknek is jár.

Hogy jelezze: komolyan gondolja a dolgot, el is ment egy közjegyzőhöz, ahol hivatalosan is nyilatkozott arról, hogy nem tart igényt a juttatása.

Gesztusa szép, de azért az értékéből némileg levon, hogy az ellenzéki Népi Mozgalom Párt (PMP) politikusa, és ezzel a lépéssel önmaga, illetve pártja számára igyekezett szimpátiát kicsikarni, illetve a kormányt próbálta lejáratni.

A polgármesteri különnyugdíj amúgy persze egyértelműen azt a célt szolgálja, hogy lekötelezze az elöljárókat az azt biztosító oldal iránt.

Hirdetés

Marius Budăi munkaügyi miniszter teljes mellszélességgel támogatja a különnyugdíjat, mint mondja, nem lehet elvárni egy elöljárótól, hogy több négyéves mandátumon keresztül is teljes odaadással dolgozzon, ha után az a kilátás vár rá, hogy havi 1200-1400 lejes nyugdíjból kell tengődnie.

És amúgy is, az nem sok személyt illet meg.

Ja, és persze a miniszter szerint az összeget az önkormányzatok költségvetéséből kell kigazdálkodni.

 

Hirdetés