Ahogy nálunk aszfaltoznak, nem aszfaltoznak úgy sehol…

Itt az újabb példája a román munkások eredetiségének.
Hirdetés

Múlt héten írtunk arról, hogy Suceava megyében annyira dúl a munkakedv, hogy a fekvőrendőrt is leaszfaltozták a munkások. Nos, itt egy újabb példája annak, hogy aszfaltozás terén a románok a legeredetibbek és leginnovatívabbak.

Ezúttal Dolj megyéből, ahol annyira lazára veszik az útépítést, hogy egyenesen a poros földre öntik az aszfaltot. Legalábbis a Facebookon elterjedt képek szerint Seaca de Pădure településen úgy akartak aszfaltos utat építeni, hogy mellőztek mindenféle alapozást.

A hagyományos technika szerint az aszfaltréteget egy homok- és egy köves réteg előzné meg, de a Dolj megyei munkások nem akartak apróságokkal bajlódni és átugortak mindenféle előkészítést. Így fennáll a veszély, hogy az első eső elmossa az új utat.

Pedig a megye egyik legszegényebb településén ez lenne az első aszfaltozott út, melyet még másik öt követ. A beruházás ráadásul uniós pénzből valósul meg, így valószínűleg az EU-s szakértőknek is lesz egy-két keresetlen szavuk a munkálatok kivitelezőihez.

Hirdetés

Săndică Osiac polgármester tagadja, hogy baj lenne a munkálatok minőségével, szerinte a fotókon egy mezőgazdasági út látható, és az uniós projektnél minden a tervek szerint zajlik.

Hirdetés