Borzasztó balesetek éjszakája

Egyetlen balesetben öten haltak meg.
Hirdetés

Ahhoz képest, hogy úgy volt, ezen a hétvégén a rendőrség minden sebességmérő eszközével kivonul a közutakra csillapítani a száguldást, a szombatról vasárnapra virradó éjszaka, illetve hajnalban több súlyos baleset is történt.

A legsúlyosabb a Vaslui megyei Bădeana közelében, az 581-es jelzésű országúton, ahol az éjszaka három személyautó ütközött össze: az egyik megpróbálta megelőzni a másik kettőt. Az ütközés következtében öt személy meghalt, heten megsérültek, ketten nagyon súlyosan, közölte a Vaslui megyei katasztrófaelhárítás.

Az előzést indító autóban négyen haltak meg, köztük egy gyermek is. A rendőrség szerint az utasok Görögországba indultak. Az ötödik halálos áldozat az egyik vétlen sofőr. A harmadik autóban egy bolgár házaspár utazott.

Négy embert kellett kórházba szállítani ma hajnalban a szeben megyei Bojca kijáratánál történt baleset következtében. A Déli-Kárpátokat átszelő Olt völgyében egy Szeben felé haladó, 66 éves sofőr nem tartotta a sávot egy balkanyarban, áthajtott a menetiránnyal ellentétes sávra, ahol egy szabályosan közlekedő, 64 éves sofőr személyautójának ütközött. A forgalmat a rendőrök teljesen leállították az Olt völgyében, csak reggel 9 körül indult újra.

Hirdetés

Ugyancsak négyen sérültek meg abban a Brassó megyei balesetben, amelyet egy olyan fiatal sofőr okozott, aki nem is vezethetett volna: fel volt függesztve a jogosítványa. A 21 éves fiatalember Fogaras felől haladt Brassó irányába, amikor a Homoród menti Vledény bejáratánál elveszítette az uralmat a volán fölött, átsodródott a szemközti sávra, és nekiütközött egy szabályosan közlekedő autónak. Négy embert szállítottak kórházba, a vétkes sofőr ellen bűnvádi vizsgálat indult nemcsak gondatlanságból elkövetett testi sértés, hanem jogosulatlan autóvezetés miatt is.

Egy gyorshajtót sikerült elfogni még azelőtt, hogy balesetet okozott volna: 127 km/órával száguldott, nem állt meg a rendőrök jelzésére, így üldözőbe vették. A rendőrök három figyelmeztető lövést adtak le, egyet a levegőbe, kettőt az autó gumijaira, így tudták végül megállítani. Kiderült, miért akart volna megszökni előlük a sofőr: nem volt jogosítványa, cserébe legalább részeg volt, 0,93 mg/l koncentrációt mutatott az alkoholszonda.

Hirdetés