A munkahelyi hanyagság egészen új szintjét érték el ezek a postások

A szászsebesi posta pincéjében dugdosták a több ezer kézbesítetlen küldeményt, volt olyan alkalmazott, aki haza is vitt belőlük.
Hirdetés

Előfordult már velünk is, hogy nem volt kedvünk dolgozni, különösen péntek délutánonként, de annak legalább nem mások isszák meg a levét, passzivitásunk nem jár másokra nézve súlyosan negatív következményekkel. De mi van akkor, ha egy postás – vagy más közhivatalnok – nem végzi el a feladatát, ráadásul nem egyszeri-kétszeri alkalommal, hanem legalább másfél éven át, folyamatosan? Előbb-utóbb egészen biztosan feltűnik egy-két embernek.

Ez esetben több mint 10 ezer embert érintett a munkahelyi lustaság,

ennyi késbesíteteln borítékot találtak ugyanis a szászsebesi (Fehér megye) postai hivatal pincéjében, és az egykori és jelenlegi alkalmazottak lakásán a rendőrök a csütörtöki házkutatások során.

A rendőrség vette a fáradtságot, és megszámolta a küldeményeket:

  • a 23 csütörtöki házkutatás során 3 380 darab bírósági idézést, vagy más közintézmény, illetve közszolgáltató által feladott hivatalos dokumentumot találtak,
  • a postai hivatal pincéjében, műanyag zsákokban további 6 904 kézbesítetlen boríték került elő. 

Nyolc személyt vettek őrizetbe hivatali visszaélés és okirat-hamisítás gyanújával, közölték a rendőrök. A nyomozás során kiderült, hogy 2018 januárja és 2019 júniusa között nem kézbesítették a címzetteknek a Fehér megyei bíróságok leveleit, és

a címzettek nevében írták alá az átvételi bizonylatokat és elismervényeket, előbbieket pedig utólagosan elküldték a bíróságoknak.

Hirdetés

A Román Posta csütörtökön közölte: minden alkalmazott személyesen felel azért, ahogyan a munkáját végzi, és amennyiben bebizonyosodnak a csalások, „drasztikus” intézkedéseket fognak hozni.

És akkor ezzel le van tudva az a nem elhanyagolható tény, hogy több mint tízezer ember hiába várta, hogy csengessen a postás?

Hirdetés