Lusták voltak a postások, magasról tettek a munkára

Minek annyit járni? – gondolhatták.
Hirdetés

Elege lett a jövés-menésből a Román Posta két alkalmazottjának, úgy döntöttek hát, felfüggesztik a munkát. Nem teljesen, a fizetésüket azért felvették és úgy tettek, mintha dolgoznának.

A Szászsebest és több környező települést lefedő postai alkalmazottak egyszerűen túl lusták voltak ahhoz, hogy kivigyék a küldeményeket, de megjátszották, hogy megtették: maguk írták alá az átvételt igazoló bizonylatot.

A turpisságra a bírósági idézések kapcsán derült fény, mivel ezek átvételét is igazolták a Román Posta hűséges szolgái, de persze, nem jelentek meg a tárgyalóteremben.

Ezután lehet, hogy kénytelenek lesznek: hivatali visszaéléssel és okirathamisítással gyanúsítják őket, miután csütörtökön 23 helyszínen, több postahivatalban és a lakásukon is házkutatást tartottak a rendőrök. Kiderült, hogy tavaly január óta tesznek rá, hogy elvégezzék a munkájukat.

A Román Posta közleményben határolódott el az esettől, rámutatva: minden alkalmazott saját maga felel azért, hogy hogyan végzi a munkáját. Ennek ellenére a vádak beigazolódása esetén „drasztikus lépéseket” ígérnek a hanyag alkalmazottak ellen.

Hirdetés