Civilizációra tanítaná a lakosságot a közvagyon megrongálása miatt kiborult polgármester

Felháborodott, hogy hónapok alatt tönkreverték az egymillió lejes beruházást.
Hirdetés

„Ha civilizációt akarunk, civilizáltnak kell lenni!” – üzente a Facebookon a város lakóinak Galac polgármestere. Ionuţ Pucheanut az háborította fel, hogy rövid idő alatt egymillió lejes beruházást vert tönkre a lakosság.

A Duna-parti városban nemrég szereltek fel új buszmegállókat, a 150 megállóhely ráadásul közösségi összefogás eredménye, a finanszírozásba helyi cégek is beszálltak.

De amit egyesek adtak, mások elvették: pár hónap alatt tönkreverték a modern padokat, kukákat, letépték, festékszóróval fújták le az építményeket díszítő, helyi fotósok által készített városképeket.

A polgármester kétségbeesésében a Facebookon szólította fel a lakosságot, hogy hagyjon fel a vandál cselekedetekkel. „A változás velünk kezdődik” – emlékeztetett. Szerinte ugyanis tudatos rongálásról van szó, ami nem is egyedi eset: valakik a vadonatúj trolik üléseit is szétverték.

Hirdetés

A buszmegállókban okozott kár helyrehozatala ötezer lejbe kerül. A tettesek nem valószínű, hogy megússzák szárazon, a helyi rendőrség keresi őket. Eddig hét személy azonosítottak és bírságoltak meg.

Hirdetés