Mától megszűnt az önálló vásárhelyi RMDSZ, látszólag elkezdődött a rendteremtés

Péter Ferenc megyei elnök elvette Vass Leventétől a városi szervezet vezetését, de a csapatból nem tették ki.
Hirdetés

A Maros megyei RMDSZ úgy próbál véget vetni a vásárhelyi szervezetben uralkodó káosznak, hogy a jövő évi választásokig gyakorlatilag bekebelezi a városi fiókszervezetet – ez derül ki legalábbis a Területi Állandó Tanács pénteken közzétett döntéséből. Ez azzal is jár, hogy Péter Ferenc megyei elnök átveszi Vass Leventétől az irányítást, aki ezentúl ügyvezető alelnökként folytatja. A közlemény szerint Vass közös megegyezés alapján mondott le a városi szervezet éléről. 

A Facebook-on közzétett állásfoglalásban azt ígérik, az RMDSZ-nek

„a határozott ellenzéki politizálást kell választania: a polgármesterrel szemben,

a magyar közösség és a város érdekében”, és csak azon tanácsosok munkájára számítanak, akik ezzel a politikai iránnyal értenek egyet. Ha eddig a városi tanács RMDSZ-frakcióját sorra hagyták el az emberek, most sem kizárt tehát, hogy újabb változások lesznek a testületben.

A hónapok óta nyílt konfliktusban álló két főszereplő – Péter és Vass – egyébként a TÁT ülése után közös sajtótájékoztatót is tartott, írja a Népújság, de a felvázolt kompromisszumos megoldásról újabb részletek nem derültek ki, látszólag szent a béke. Egyelőre.

Vass Levente szerint

folytatni kell a „mezítlábas” marosvásárhelyi szervezet építését, „amely az elmúlt két évben jól végezte a dolgát” (!!),

Hirdetés

és a közös munka eredményeként magyar polgármestert akarnak állítani a megyeszékhelyen. Messze még vége! 

Hirdetés