vétéef!
Szerző: Fall Sándor
2019. június 19. szerda, 16:11
Eddig se értettük, de most aztán pláne.

Bevallom őszintén, rég letettem róla, hogy megértsem, mi folyik Marosvásárhelyen, a magyar közösségben, a városi, megyei RMDSZ berkeiben, az RMDSZ-többségű városi önkormányzati testületben. Nem is ismerek olyan embert, aki el tudná magyarázni azokat az elképesztő történéseket és folyamatokat, amelyek lassan évtizedek óta időről időre előbukkannak a Maros-partján.

A városi tanácsbeli RMDSZ-es töketlenkedés, a katolikus gimnázium létrehozása körüli érthetetlen dolgok, majd a kialakult botrányban született nyilatkozatok, álláspontok, a választási botladozások, a megyei és a városi RMDSZ közötti folyamatos és megoldhatatlan konfliktusok, a Dorin Floreáékkal fennálló gyanús kapcsolatok alakulása, hogy csak néhány ilyet említsek – ki tudja ezeket egyáltalán követni?

A legfrissebb fejlemény az, hogy a városi tanács RMDSZ-frakcióját sorra hagyják el az emberek, mert úgy látják, hogy nem lehet arcvesztés nélkül ott maradni. Meg hogy a legnagyobb vásárhelyi népünnepély, a Vásárhelyi Forgatag kezét elengedi az RMDSZ, bármit is jelentsen ez.

Erre ma beesik egy közlemény a postaládánkba, az RMDSZ Maros megyei szervezetétől, Péter Ferenc megyei elnök aláírásával.

És csak nézünk, mint Rozi a moziban.

Mert hogy „Marosvásárhely többet érdemel!”, ahogy már a közlemény címe is világgá kiáltja, kétségtelen, de éppen ez a „több” az a paraméter, amit harminc év alatt senkinek nem sikerült meghatároznia.

És Péter Ferencnek sem sikerül, pedig a közleményben szépen felvonultatja a politikai bullshitológia teljes eszköztárát: aggodalommal követjük, gyorsan, hatékonyan és eredményesen kell megoldanunk a helyzetet, rendet kell és rendet fogunk tenni, nem engedhetjük meg magunknak, felelős politikus, a magyar emberek képviselete, a politikus felelőssége.

És így tovább crescendóban folytatódik a közhelygyűjtemény, kezdünk arra gondolni, hogy ezek után, a megkomponált hosszú szöveg végén szoktak bejelenteni fontos dolgokat.

Az utolsó rész nagyon ígéretes:

„Vallom, hogy Marosvásárhely többet érdemel. Minden értelemben. A marosvásárhelyi magyarság ismét erős és egységes politikai közösség lehet. Az odavezető utat nekünk az RMDSZ politikusainak kell kiköveznünk. Véleményem szerint ez egy olyan nemzeti minimum, melynek bármilyen jellegű veszélyeztetése nem járhat következmények nélkül.”

Olvasnánk tovább, de csak a dátum és az aláírás van ott, sehol semmi bejelentés, mert ez a közlemény vége! Hahó, milyen következmények? Valakit leváltanak? Valamit átszerveznek? Újraindítanak? Valami változik?

Ha nem, akkor minek kellett kiadni ezt a szöveget?

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31649
Ha ilyen oktatási rendszerbe kerülnek a gyerekek, nem csodálkoznánk, ha Románia felnőtt lakói még kevesebb gyermeket vállalnának.
Ilyen, amikor centimétereken múlnak emberéletek.
Egy tervezet szerint drasztikus adóval sújtanák a nagy összegű különleges nyugdíjakat.
A Papaver rhoeas szökkent szárba szerelemvörösen a lélektelen aszfaltból.
Fura módon Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyt ezúttal elkerülte a bakik ördöge. Aggódnunk kellene vajon?
A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.
Korrekt! De tessék majd megnézzni a tizenötödiket. Te jó Isten, mi lenne a mioritikus hazában, ha Magyarország is nyilvánosan előállna egy ilyennel.
Könnyített próbákkal tennék vonzóbbá az egyenruhát a lustuló fiatalok számára.
Romániában egyértelmű az oktatási szocializmus katasztrófája.
Megvan az első bírság a Szamos-parti szemétdomb miatt.
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Felháborító történet, természetesen a román vizsgáról.
Persze, nem ingyen. Havi kábé 10 000 lejes juttatásért nem beszélnek a parlamentben egyes képviselők és szenátorok.