Fotó: Facebook|Bakó Szabolcs
hátraarc!
papmeli
2019. június 18. kedd, 14:58
Újabb tanácsos távozik. Vajon ki lesz a következő?

„Ezennel betelt a pohár – a mai nap, városi tanácsosi tisztségemről azonnali hatállyal lemondok!” – írta kedden a Facebook-oldalán Bakó Szabolcs. A fiatalember az ifjúság képviselőjeként jutott mandátumhoz a marosvásárhelyi tanácsban, s mint írja, a fiatalok érdekeit akarta képviselni.

Nem hagyták, állítja, ugyanis az RMDSZ-frakció utolsó percben hozott döntéseivel felülírta a szakmai érveket. Erre panaszkodott Furó Judit is, aki múlt héten távozott a döntéshozó testületből. Mandátumát a listán következő Tamási Zsolt, a katolikus líceum igazgatója vehette volna át, de köszönte, nem kéri.

Sőt, még Soós Zoltán, az RMDSZ volt polgármesterjelöltje is szakított a szervezettel. Bakó Szabolcs tehát a negyedik a sorban. Mindannyian azt rótták fel, hogy az RMDSZ-frakció túlságosan kiszolgálja a városvezetés érdekeit, holott a magyar közösséget kellene képviselnie a tanácsban.

Amit simán megtehetne, hiszen a legnagyobb frakció a 22 tagú marosvásárhelyi tanácsban, tíz tanácsosa van. Azaz volt…


 

comments powered by Disqus
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.