Eldőlt! A polgármesteri hivatal is beszáll a vérre menő ingatlanpiaci versenybe Kolozsváron

Szociális lakásokat vásárolnak piaci áron.
Hirdetés

Ha eddig nem lett volna eléggé telített a kolozsvári ingatlanpiac, megnyugodhatunk: az lett. Újabb szereplő lépett be a lakásokért folyó, sokszor vérre menő versenybe, maga az önkormányzat. A helyi tanács kedden ugyanis megszavazta, hogy a piacról szerez be szociális lakásokat, mivel képtelen annyit építeni, amennyire szükség lenne.

Az indoklás szerint a kincses városban 15 lakást utalnak ki a rászorulóknak évente, miközben 400-an igényelnék az olcsó lakhatási lehetőséget. Ezért a kedden elfogadott tanácsi határozat kimondja: az önkormányzat egy-, két- és háromszobás ingatlanokat szerez be piaci áron. Erre idén 1-1,5 millió eurót szánnak, az összegből 25 szociális lakást szereznének be.

Emil Boc polgármester emlékeztetett, hogy a polgármesteri hivatal nemcsak vásárolóként, hanem építőként is fellép az ingatlanpiacon, jelenleg 90 lakás készül szintén szociális esetekre.

A helyi tanács döntése azért meglepő, mivel országos szinten Kolozsváron a legmagasabbak az ingatlanárak, egy kétszobás lakás ára a 120 ezer eurót is elérheti, de már a garzonlakást is átlag 50 ezer euróért kínálják megvételre a kincses város szerencsés lakástulajdonosai.

A szociálislakás-vásárlást Oláh Emese RMDSZ-es alpolgármester kezdeményezte, ezek helyzetéről ITT írtunk.

Hirdetés