Nagyon fengsuj hívásokat kapott az USR elnöke, miután pártja berobbant az EP-választáson

Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Hirdetés

Polgármestereket és egyéb dolgokat ajánlottak neki más pártok, többek között a PSD képviselői is a május 26-i EP-választáson aratott győzelem után, számolt be péntek este a román közszolgálati tévében Dan Barna, az USR elnöke.

„Nagyon fengsuj telefonhívásokat kezdtem kapni a politika elmúlt 30 évének személyiségei részéről” – fogalmazott a pártelnök, aki neveket nem árult el, csak annyit, hogy még a PSD-től is megkeresték, polgármestereket és egyéb segítséget ajánlottak a folyamatos szervezetépítésben lévő pártnak.

Barna egyértelművé tette, hogy továbbra sem lehet olyan ember az USR tagja, aki büntetett előéletű, vagy ha a jelentkező más párt vezetőségének tagja volt, akkor el kell töltenie pár „pártatlan” évet. Két trendet kell egyszerre kezelniük, magyarázta a pártelnök: a növekedési igényt, mert az USR szervezetileg kis pártnak számít, és azt, hogy választási sikerük után most mindenki hozzájuk akar tapadni mint a romániai belpolitika új sztárjához.

A román parlamentbe 2016-ban tíz százalék körüli eredménnyel bekerült párt a Dacian Cioloș-féle Plusszal szövetségben több mint 22 százalékot kapott a mostani EP-választáson, mindössze másfél tizedszázalékkal lemaradva a második PSD-től, és mindössze öt százalékkal az első PNL-től.

Hirdetés