Ultimátummal kötnék össze a dél-erdélyi és az észak-erdélyi autópályát

A miniszter szerződésbontással fenyegette meg az építőcéget. A márciusi fenyegetése hatástalan maradt.
Hirdetés

Fenyegetőzve próbálja munkára bírni az autópályaépítésre kiírt versenytárgyaláson nyertes cégeket a szállítási miniszter –eddig nem sok sikerrel. Răzvan Cuc ma ultimátumot adott a görög Aktor cégnek, hogy kezdjen el látványosan dolgozni a Szászsebes–Torda közötti autópálya kettes szakaszán, különben felbontja a szerződést. A 24,25 km-es szakasz Gyulafehérvártól Enyedig tart.

Konkrétan azt kérte az Aktortól, hogy két héten belül mutasson be olyan szerződéseket, amelyeket alvállalkozó kivitelezőkkel kötött, hogy a szakaszt év végére lehessen befejezni. A mozgósítás elmaradása esetén a minisztérium felbontja az Aktorral kötött szerződést.

Kimutatások szerint a kettes szakasz kiépítése év elején 49,01%-on állt, az Aktor január végére 0,02 százaléknyi haladást jelentett. Márciusban Cuc Bukarestbe rendelte a cég képviselőit tisztázni, hogy dolgoznak-e az illető szakaszon, vagy vessenek véget a szerződéses viszonynak. A miniszter már akkor, márciusban megfenyegette az autópályaépítőket, hogy ugyanolyan drasztikus lesz velük szemben, ha nem dolgoznak, mint az országos útüggyel, ha nem fizeti ki a munkálatokat. 

Akkor április végét jelölte ki az Aktor számára, hogy előrehaladott munkálatokat mutasson be, de mai ultimátumából az derül ki, hogy a két hónappal ezelőtti fenyegetése hatástalan maradt.

A miniszter mai nyilatkozata után az országos útügyi vállalat azt közölte, a szakasz kivitelezése meghaladta az 50 százalékot. És ezt a romantikusan bizakodó munkavideót is közzétette az építésről:

Hirdetés

 

Hirdetés