Viharkárok után újabb viharok jönnek Erdélyben és a Partiumban

Nem élvezhetjük nyugodtan a nyarat.
Hirdetés
Nem elég, hogy az elmúlt 24 órában rengeteg kárt okoztak a zivatarok és a viharok országszerte, a meteorológusok most ismét azzal „biztatnak”, hogy a kánikulát további jókora esőmennyiség és viharos időjárás „dobja fel”.
 
Kedden szerda estig érvényes, rossz időre vonatkozó figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Összesen 32 erdélyi, olténiai, munténiai és moldvai megyére hirdettek sárga riasztást zivatar és viharok miatt szerda este 23 óráig.
 
A meteorológusok szerint kedden reggel 10 órától szerda este 23 óráig az ország nagy részén rendkívül változékony időjárás várható: záporok, zivatarok várhatók, villámlás is lesz, a szél felerősödik, jégesőre kell számítani. Egyes helyeken a lezúduló víz mennyisége elérheti a 15-25 litert négyzetméterenként, sőt bizonyos területeken a 35-40 litert is.
 
Minderre zömmel a délutáni és az esti órákban kell számítani.
 
Az érintett megyék: Máramaros, Beszterce-Naszód, Hargita, Maros, Brassó, Szeben, Fehér, Kolozs, Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény, Hunyad, Kovászna, valamint számos Kárpátokon túli megyében várható hasonló égi áldás.
 
Pedig már eddig is sok volt belőle: az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem szerint 12 megye 14 településén okozott károkat a vihar. Az érintett megyék között Arad, Bihar, Hargita és Hunyad is ott van.
 
A zivatarok áradásokat okoztak, a víz több ház pincéjét is elöntötte. Emellett a viharos szél tetőket rongált meg Arad megyében, Hargita megyében pedig több településen is áramkimaradások voltak. 

Hirdetés