Miatyánkot mondott Semjén Zsolt az úzvölgyi temetőben

És koszorúzott is a csütörtökre meghirdetett román rendezvény és magyar ellenrendezvény előestéjén.
Hirdetés

Koszorút helyezett el és elmondott egy Miatyánkot Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes az úzvölgyi katonatemetőben szerdán.

„Egy nagykorú nemzet nem lehet halottgyalázó, minden halottnak joga van ahhoz, hogy az etnikai és vallási identitásának megfelelő jelkép alatt nyugodjék”

– mondta Semjén, szerinte minden közösségnek joga van ahhoz, hogy virágot helyezzen el ősei és halottai sírján, és ahogy a magyarok tisztelik mindenkinek a halottjait, elvárják, hogy mások is ugyanígy tegyenek.

A budapesti politikust elkísérték Borboly Csaba és Tamás Sándor tanácselnökök, Antal Árpád polgármester és Gergely András csíkszentmártoni elöljáró. Semjén Zsolt eddig a legmagasabb rangú magyarországi politikus, aki felkereste az katonatemetőt.

Hirdetés

Csütörtök délután székelyföldi elöljárók élőlánccal próbálják megakadályozni, hogy Dormánfalva polgármesteri hivatala papokkal felszenteltesse az úzvölgyi katonatemetőben létrehozott román parcellát és emlékművet. Az eseményre román szervezetek is mozgósítanak.

Hirdetés