Mi történik, ha belecsap a villám egy gólyafészekbe? (VIDEÓval)

A fészek lángra lobban, a röpképes madarak odébb szállnak. Na de mi lesz a nemrég kikelt fiókákkal?
Hirdetés

A mostanában országszerte dúló viharok nem kímélnek sem embert, sem állatot, semmit. Aki teheti elmenekül, elbújik, valamilyen módon védekezik, ha jön a nagy idő.

De mi van akkor, ha egy élőlény előszeretettel rak fészket öreg kéményekre vagy éppen villanypóznák tetejére? Bizony, a gólyákról van szó. Ha jön a vihar, rajtuk csak a Jóisten segíthet. Különösen most, amikor a fészkekben nemrég kikelt, röpképtelen fiókák tátogatják a csőrüket.

Sajnos, így járt a Szeben megyei Váralja faluban letelepedett egyik gólyacsalád is. A villám belecsapott a fészekbe és az kigyulladt. 

A falubeliek riasztották a közeli Keresztényszigeten (milyen szép név) található madármenhely munkatársait és a tűzoltókat, akik eloltották a tüzet és megmentettek négy, alig egy hónapos gólyafiókát.

Hirdetés

A fiókák a keresztényszigeti menhelyre kerültek, ahol jelenleg több mint 70 sérült gólyát kezelnek. Egy részük felépülés után visszakerül a vadonba, viszont körülbelül 30 madár soha többé nem fog nekilendülni az égnek.

Kereszténysziget amúgy is híres gólyamegfigyelő hely: 38 fészket számláltak meg a faluban. Aki szeret nemrég született gólyafiókákban gyönyörködni, kattintson ide, és máris bepillanthat az egyik keresztényszigeti gólyacsalád életébe.

Hirdetés