Ellenszenves kis kovboj érkezett Kolozsvárra, há’ nem egy Oscar-díjas színész? (VIDEÓval)

Nicolas Cage eddig inkább undokságával tűnt ki a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon.
Hirdetés

Ki ne ismerné Nicolas Cage nevét? Ahogy egyik kollégánk igen lényegre látóan megjegyezte: a világ legjobb rossz színésze ő. Ráadásul Francis Ford Coppola unokaöccse. A megannyi kultikus mozgóképes remekmű és hatalmas pénzekből készült vizuális giccsparádé főhőse péntek este Kolozsvárra érkezett, mégpedig azért, hogy a 18. Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon átvegyen egy szakmai díjat.

Hírneve és extra követelései persze megelőzték jövetelét. Például az a kikötése, hogy amíg Kolozsváron tartózkodik, sajtótájékoztatót nem ad, egyetlen interjút sem lehet vele készíteni és fotózni se merje senki. Na, hát ezzel biztos nem lopja be magát senki szívébe.

Na de van más is. Az Oscar-díjas színész Münchenből érkezett repülővel. És azt kérte, hogy a fogadására kirendelt limuzin a leszállópályán várja őt. Na de erre a kolozsvári reptér vezetősége már felvonta a szemöldökét. Ez a megtiszteltetés ugyanis csak államfőknek és egyéb magas rangú hivatalosságoknak jár ki. Tehát megüzenték Cage úrnak, hogy bocsi, tessék csak szépen kisétálni a reptérről, ahogy minden rendes ember szokta.

És biza, az élet nem olyan egyszerű, mint például a Con Air – A fegyencjárat című filmben, ahol Cage mester egymagában a feje tetejére állítja a fél amerikai légiközlekedést. Muszáj volt a sztárnak bepiszkolnia cipellőit. És persze, annak ellenére, hogy kameratiltás volt érvényben, a Știri de Cluj újságírója levideózta a giccses kovbojra emlékeztető színészt, amint nagy morcosan átvág a terminálon és beül a Mercedesbe. (Nem Loganba, mint Ferenc pápa, ugye.) A videót sajnos nem tudjuk beágyazni, viszont ezen a linken, a cikk végén megtekinthető a robotikus bevonulás.

Cage úr a reptérről az egyik kolozsvári szálloda penthouse-ába vitette magát, amelynek napi ára potom 2000 euró.

Amúgy Nicolas Cage-nek elég rossz híre van, ami a botrányos viselkedést illeti. Itt van például egy felvétel 2010-ből, amikor éppen Bukarestben ordítozik valakivel, seggrészegen.

Hirdetés

 

 

Ja, ha valaki kíváncsi erre az alakra, akkor szombat este kilenc órától megcsodálhatja Kolozsvár főterén, ahol egy  speckó vetítés keretében Cage átveszi a TIFF szakmai díját, és valószínűleg szólni is fog pár keresetlen szót. Már amennyiben nem zuhog az eső. Mert akkor, a bevett szokás szerint az egész akció átkerül a Florin Piersic moziba, a volt Repcsibe.

Hirdetés