Az egész hazai sajtó egy lesötétített autót követ Bukarest utcáin

Hátha abban viszik Dragneát a rendőrségre. De közben a lakásának garázsából kihajtott még egy sötét ablakú autó.
Hirdetés

Liviu Dragnea utolsó szabad útján is szívatja a sajtót: három tévés autó is követ Bukarest utcáin egy elsötétített ablakú autót, és ezt élőben közvetíti a Digi 24, a Realitatea és a B1 hírtévé. 

A tévék autói időnként elképesztő közlekedési szabálytalanságokat követnek el, csak hogy ne maradjanak le a Skodáról, amely a három és fél év letöltendőre ítélt PSD-elnök lakásának mélygarázsából indult el úgy, hogy nem lehet tudni, valóban ebben ül-e Dragnea.

Az autó időnként visszatér Bukarest belvárosába, holott a szalagcímek szerint Dragnea a reptér irányában lévő rendőrőrsön adja fel magát.

A Skoda indulása után mintegy húsz perccel egy lesötétített ablakú Dacia is kihajtott ugyanabból a mélygarázsból, és nem lehet tudni, melyikben ül a pártelnök. A Skodájának mindenesetre többen is beintettek, akik felismerték az autót, vagy igyekeztek belesni az ablakán.

Dragnea többször is elítélte a tévén élőben közvetített igazságszolgáltatást, amikor a kamerák előtt tartóztatnak le valakit. Most ő maga vált ennek az olcsó spektákulumnak a tárgyává – vagy éppen elkerüli a két autós csellel, és bebörtönzése előtt még utoljára átveri a sajtót. 

Hirdetés

Mindenesetre az egyesek által történelminek érzett bukása sajtótörténetet is írt: a fővárosi sajtó még nem közvetített ennyire kitartóan egy lazán furikázó személyautót, miközben a hírügynökségek olyan címmel adtak ki híreket, mint Egy második autó is elhajtott Dragnea rezidenciájáról vagy Liviu Dragnea a második autóban található.

 

Hirdetés