Klaus Iohannis végigmasírozott Kolozsvár központján

Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Hirdetés

Amint korábbi cikkünkben megírtuk, Klaus Iohannis, Románia elnöke villámlátogatást tett Kolozsváron, melynek keretében valamilyen furcsa oknál fogva (nyilván egyáltalán nem választási kampánycéllal!) nem autón, hanem gyalog vonult a polgármesteri hivataltól a Farkas utcáig, ahol bemutatta új könyvét.

A Farkas és az Egyetem utca sarkán csíptük el az elnök urat, amint pártos sleppje, jó pár testőr és ide-oda rohangáló sajtósok gyűrűjében menetelt a cél felé. Mutatjuk is, hogyan:

Itt azt látjuk, amint Emil Boc, Kolozsvár polgármestere épp azt ecseteli az elnök úrnak, hogy ni, mekkora feneke van annak a… bocsánat, nem ezt ecseteli, csak hát az a mozdulat… Az elnök úr másik oldalán az egykori magyarfaló tévés műsorvezetőből magyarfaló nemzeti liberális politikussá vedlett Rareș Bogdan menetel. Mellette pedig Alin Tișe úr, a Kolozs Megyei Tanács elnöke szedi a lábát.

A díszes csapat igen hamar a Babeș-Bolyai Tudományegyetem központi épületének főbejáratához ért, tekintettel az államelnök úr hosszú lábaira. Itt épp az történik, hogy Klaus Iohannis leugrani készül a lépcső tetejéről, mert ő egy sportember. Oké, ez vicc, de megint csak azt tudjuk mondani, hogy az a mozdulat… Ja, tessék megfigyelni Rareș Bogdan úr öltönyének színét. Ilyen hülye kéket már rég nem láttunk. Az úr úgy néz ki, mint egy kék ara papagáj egy csapat jól fésült polgári galamb között.

Hirdetés

És tovább, tovább, mert mindjárt kezdődik a könyvbemutató. Ez már a Farkas és a Színház utca sarka, ahol az illusztris slepp teljesen szabálytalanul ment át az úttesten, nem nézett se balra, se jobbra, pedig ezt még óvodás korukban megtanítják minden gyereknek. Jó, lehet, tudták, hogy egy izmos rendőrkordon lezárta a közlekedést az utcában.

És akkor íme, egy közelkép Románia történelmének első kisebbségi elnökéről. És be kell ismernünk: fess elnöke van ennek az országnak. Aki ráadásul író is. És nem a börtönben írta a könyveit. Ja, és nem is visel hülye színű nyakkendőket.

Hirdetés