Ellenzéki tehenek akadályozták Dăncilă helikopterének leszállását

Egy futballpályán. Ahol közben amúgy meccs is zajlott.
Hirdetés

Még az ág is húzza szegény Viorica  Dăncilă miniszterelnököt, aki a vasárnapi európai parlamenti választás előtt kampánykörúton járja az országot: nem elég, hogy látogatási helyszínein rendszerint ellenzéki tüntetők próbálják belefojtani a szót, most még állati ellenzéke is akadt.

Vasárnap a dél-romániai Gorj megyében található Polovragi településre érkezett helikopterrel, hogy értékes mondandóját megossza a nagyérdeművel.

A kijelölt leszállópálya egy labdarúgópálya volt. Amelyen amúgy éppen mérkőzés zajlott, de hát tudjuk, hogyan működik az ilyesmi: ha a nagy ember megérkezik, a meccset akkor is  le kell fújni, ha a hazai csapat csatára éppen ziccerben tör az ellenfél kapuja felé.

A mérkőzést tehát megszakították – ám a kormányfői helikopter mégsem tudott leszállni. A jármű rotorjának zaja ugyanis megrémített néhány, a pálya mellett békésen legelésző tehenet. Az állatok pedig annyira megijedtek, hogy – az „aréna” infrastrukturális hiányosságait kihasználva – egyenesen a pályára rohantak, így a helikopter nem tudott leszállni.

Hirdetés

Dăncilának hosszú percekig kellett a pálya fölött köröznie, mire sikerült elhajtani a kormányellenes kérődzőket.

Amúgy nem ez az első eset, hogy a miniszterelnök helikopteres útja balul sül el: tavaly októberben három minisztere társaságában  Neamț és Bákó megyébe utazott.  Neamț megye fölött azonban a pilóta eltévedt, és több tucatnyi kilométerre a céltól szállt le.

Hirdetés