Hiába fektettek be a méregdrága közvécékbe, áll a bál a PSD nagygyűlésén (VIDEÓval)

A Duna-parton sem fogadták tárt karokkal Dragneáékat.
Hirdetés

Lassan sehova sem mehet a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) vezérkara: miután Kolozsváron és Aradon valósággal üldözték a tüntetők Viorica Dăncilă kormányfőt és csapatát, és Temesvárra már be sem mert menni, szombaton Galacon sem várták tárt karokkal. Hiába volt ott a nagyfőnök, Liviu Dragnea is.

Az erdélyi és bánsági városoktól eltérően a kikötővárosban készültek a PSD vezérkarának fogadására és az általuk szervezett nagygyűlésre: 40 mobil közvécét állítottak fel a város fogalmasabb pontjain, 23-ban még a vízellátást is biztosították. A résztvevőknek mégis máshol kellett intézniük ügyes-bajos dolgaikat, ugyanis a mobilvécékbe nem lehetett bemenni: nem nyílt ki az ajtajuk.

Az már csak hab a tortán, hogy a rájuk ragasztott használati útmutató tele volt helyesírási hibákkal, ezen már meg sem lepődünk. Ahogy azon sem, hogy a működésképtelen létesítmények nem kevés pénzbe kerültek: áfástól 2.378.013 lejt fizetett értük a galaci polgármesteri hivatal.

Fotók: Viata-libera.ro

A kétnapos erdélyi, majd bánsági ingyencirkusz után a PSD szombaton a kikötővárosból jelentkezik: az ide meghirdetett nagygyűlésre 30 ezer embert vártak, de ellentüntető is szép számmal akadt, alig tudták visszafogni őket a csendőrök. Liviu Dragnea alig tudta túlharsogni a vuvuzelák hangját. A PSD elnöke egyébként meglepő következtetést vont le Viorica Dăncilă erdélyi és bánsági ámokfutásából:

Hirdetés

„Bárhova megyünk az országban, üldöz minket egy csapat semmirekellő”

– mondta híveinek. Azt állította, hogy  Galacon botokkal és kövekkel felfegyverkezett embereket szereltek be. Klaus Iohannis államfő és csapata bottal akarja vezetni az országot, de a PSD megmenti ettől, ígérte Dragnea.
 

 

Hirdetés