Bekameráznák az óvodákat és a bölcsiket a gyerekek megalázásáról szóló botrányok miatt

Big Brother-törvény az oktatásban: így ellenőríznék a pedagógusok és a felügyelők viselkedését.
Hirdetés

Az elmúlt időszakban egyre gyakoribbak a súlyos fizikai és lelki bántalmazásokról szóló botrányok a romániai óvodákban és bölcsődékben, ezért egy liberális honagya térfigyelő kamerákat szereltetne fel az oktatási intézmények termeiben, és természetesen az épületek köré is. Erről szól az a tanügyi törvényt módosító kezdeményezés, melyet Ovidiu Raeţchi képviselő nyújtott be, jelenleg a kormány jóváhagyására vár.

A parlamenti képviselő szerint a törvénymódosításra főleg a pedagógusok és a felügyelők ellenőrzése miatt lenne szükség, de amennyiben a szülők relatív többsége ellenzi a térfigyelők felszerelését, az érintett bölcsi vagy óvodának nem kell alkalmaznia a jogszabály vonatkozó cikkelyét.

A felvételekhez egyébként csak a szülők férhetnének hozzá – felhasználónévvel és jelszóval akár élőben is követhetnék az eseményeket.

Legutóbb áprilisban tört ki a botrány egy Iași-i bölcsődében, ahol egy szülő által készített felvétel szerint a felügyelők rendszeresen megalázták, lelki bántalmazásnak tették ki a gyerekeket, rendszeresen kiabáltak velük, és káromkodni tanították.  

Hirdetés