Emil Boc kiborult azon, hogy 700 millió euró gyűlt össze 3 óra alatt a Notre-Dame javára

Pedig a párttársai által vezetett Kolozs Megyei Tanács is gyarapította a feleslegesen adakozók listáját.
Hirdetés

Felháborította az emberiség jövőjéért aggódó Emil Bocot a Notre-Dame javára felajánlott adományáradat. Egy rádiós beszélgetés során adott hangot felháborodásának, hogy miközben a földön legalább egymilliárd ember fekszik le éhesen, ugyanennyi ember túlsúlyos, 3 óra alatt lazán összegyűl 700 millió euró a részben leégett Notre-Dame javára. 

Kolozsvár polgármestere szerint annak ellenére, hogy a Notre-Dame az emberiség egyik legragyogóbb öröksége, és természetes az, ha adakoznak az újjáépítésére, de túlzás ennyi pénzt összegyűjteni. Az emberiség ennél fontosabb problémákkal küszködik, ilyen például a javak egyenlőtlen eloszlása. A világ számára most az lenne a prioritás, hogy a társadalmi javak elosztása igazságosabban történjen, úgy, hogy akik dolgoznak, méltó életet élhessenek – elmélkedett az elöljáró.  

A Notre-Dame részleges leégése Romániában is mozgósító erejű volt: többek között a UiPath nevű IT-cég 1 millió eurót, Gabriela Firea, Bukarest főpolgármestere három havi fizetésének 10 százalékát, a Kolozs Megyei Tanács pedig 100 ezer lejt ajánlott fel. Az utóbbi adományt Vákár István alelnök kezdeményezte, de Emil Boc párttársai is támogatták.

Hirdetés