Ahol több száz analfabéta pénzért szerzett jogsit, ott a rendőr vígan furikázhatott nélküle

Ráadásul tizenöt éven keresztül. Dagad a jogosítványbotrány.
Hirdetés

Tovább gyűrűzik a jogosítványbotrány a Giurgiu megyei Bolintin településen, ahol, mint kiderült, több száz analfabéta jutott jogosítványhoz az elmúlt években, „természetesen” pénzért. A Digi24 kiderítette, egy helyi rendőr 15 éven keresztül (!!!) vezetett jogosítvány nélkül, de szerencsétlenségére épp a kollégái buktatták le, akik eljárást is indítottak ellene.

A jogosítvány-osztogatáshoz hasonlóan ezt a botrányt is sikerült évekig titokban tartani, a Nicu Gheorghe névre hallgató rendőr ugyanis 2014-ben bukott le, 2016-ban ki is rúgták a rendőrségtől, két évvel ezelőtt pedig egy év 3 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Nicu Gheorghe azóta kocsmát nyitott a rendőrség közelében, és jogosítványt is szerzett. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy neki is 5000 eurót kellett-e fizetnie az okmányért, mint az írni-olvasni nem tudó helybelieknek.

A jogosítványbotránnyal egyébként az ügyészség két évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni, ami enyhe túlzás, hiszen a dossziék továbbra is irodai fiókokban porosodnak. Úgy látszik, az illetékesek valamiért nem akarják elkapkodni a dolgot.  

Hirdetés