A kijevi vasútállomással illusztrálja a PSD a kormány marosvásárhelyi beruházását

A PSD kampánygurui mintha egy párhuzamos valóságban élnének.
Hirdetés

Kezdi a PSD is megérteni, hogy egy politikai kampány sikeréhez nem elég végigjárni a párt polgármestereinek falvait, muszáj az online kommunikációval is megbarátkozni, a választópolgárokat ugyanis egyszerűbb manapság virtuálisan elérni, mint az utcákon. A párt kampánygurui intenzívebb reklámhadjáratot indítottak a közösségi oldalakon, és egy saját mobilalkalmazással is nyomulnak, miután nemrég a Facebook törölte a trollhadseregüket és az áloldalaikat.

A gond azzal van, hogy a saját megvalósításaikat reprezentáló fotók helyett az interneten megvásárolható úgynevezett stockfotókat használtak a vizuális kampányhoz, ami egészen vicces párosításokat eredményezett. Így például a marosvásárhelyi vasútállomás „európai standardok szerinti modernizációját” a kijevi állomással illusztrálják, az orvosi bérek emelését pedig elégedettnek tűnő dél-afrikai orvosokkal. Bár a mezőgazdasági öntöző berendezések számát állítólag megduplázták, egyet sem sikerült lencsevégre kapni, ehelyett egy kanadai fotóval dicsekednek. Mindegyik fotó elérhető a Shuttershockon, az eredeti szerzők nevével.

Codrin Ştefănescu, a PSD főtitkára a Digi 24 megkeresésére azt mondta, hogy minden egyes romániai településen legalább három beruházás van folyamatban, de a sajtó csak a „szarsággal” foglalkozik. Állítása szerint több mint 37 ezer fotóval rendelkeznek, lehet, hogy tévedésből vagy abszurd véletlen folytán egy-egy nem oda való fotó is bekeveredett a többi közé. 

Hirdetés