Tollba mondta kollégáinak, mit nyilatkozzanak az álorvos-felesége „műtéteiről”

Nem elég, hogy átverték a betegeket, most a kórházi alkalmazottak segítségével vernék át a minisztériumi vizsgálat lebonyolítóit is.
Hirdetés

Gátlástalanul befolyásolta kollégáit az a kolozsvári szemész, akinek a feleségéről nemrég kiderült, hogy megfelelő képesítés nélkül tíz évig végzett szemészeti beavatkozásokat a férj, Marius Nistor munkahelyén, a kolozsvári vasutas (CFR) kórházban, mellyel még csak szerződéses viszonyban sem állt. A házaspár ténykedéséről Emanuel Ungureanu, az USR politikusa, a Képviselőház egészségügyi szakbizottságának alelnöke rántotta le a leplet, aki vizsgálatot kért az ügyben.

A minisztériumi vizsgálat el is kezdődött,

már kihallgatták a kórházi személyzet egy részét, és további meghallgatásokra kerül sor az elkövetkező napokban. Csakhogy a férjnek, Marius Nistornak nem tetszik, amit a kollégái nyilatkoztak, így gyűlést hívott össze annak érdekében, hogy azt mondják, ami a Nistor családnak az érdeke. A gyűlésről titkos hangfelvétel is készült, amit most nyilvánosságra hoztak. 

Már az is kérdéses, hogyan juthatott Marius Nistor birtokába a kihallgatások jegyzőkönyve, de az már a pofátlanság netovábbja, hogy befolyásolni akarja az ügy menetét. Konkrétan arra utasította  az asszisztensnőket, hogy mondják azt, a szemészeti képesítés megszerzése előtt semmilyen beavatkozást nem végzett el a felesége a kórházban, továbbá csak azokban az esetekben küldték a magánrendelőjébe a betegeket, melyeket nem végezhettek el a kórházban.

Az egyik döntő kérdés az, hogy járt-e a férje műtétein Crina Nistor.

A hangfelvételből kiderült, hogy orvosi felügyelet nélkül is adott be intravénás injekciókat, és más – meg nem nevezett – beavatkozásokat is végzett férje felügyeletével, és ezt az egyik asszisztensnő el is kotyogta a vizsgálóbizottságnak.  

A sajtó megkeresésére Marius Nistor nem tagadta, hogy találkozott a kollégáival, de csak azért, hogy tisztázza, milyen kérdések merülhetnek fel, és felelevenítse, ki hogyan emlékszik az esetekre. Mint mondta, csak azt akarta, hogy mindenki a valóságnak megfelelő állításokat tegyen.

Hirdetés