Jászvásáron is fölszálltak a szerencsétlen román EP-képviselőnő Letícia-buszára. Szó szerint

A helyi közlekedési vállalat is meglovagolta a képzeletbeli ország jelentette poént.
Hirdetés

Ha egy mémgyár beindul, nehéz leállítani: Maria Grapini román európai parlamenti képviselő Letícia-bakijára már nem csupán egy utazási iroda repült rá, hanem a jászvásári – vagy románul Iaşi – közlekedési vállalat is.

Mint ismeretes, Grapini – aki ugyan öt éve még nem a kormányzó PSD, hanem a vele szövetségben álló Konzervatív Párt színeiben jutott be az EP-be, de ma már a PSD listáján szerepel – egy Facebook-bejegyzésben írt arról, hogy számos ország, többek között Letícia képviselőjével tanácskozott.

Valószínűleg Lettországra gondolhatott – románul Letonia –, és azóta is zajlik a találgatás, hogy tényleg ennyire sötét, vagy csak a telefon Autocorrect-szolgáltatása tréfálta meg.

Minden esetre a baki óriási karriert futott be, és most a jászvárási közlekedési vállalat is felszállt a mémbuszra: közösségi oldalára feltöltött egy fényképes üzenetet, miszerint az utasok kérésére az egyik járatuk útvonalát meghosszabbították Letíciáig.

Hirdetés

Persze a kép Photoshop segítségével készült, a közlekedési vállalat szóvivője pedig közölte: a cég kommunikációs politikájának része, hogy vicces posztokkal is igyekszik növelni népszerűségét az utazóközönség körében.

Legalább próbálkoznak.

Hirdetés