Szexuálisan bántalmaztak társai egy 15 éves diákot Teleorman megyében

A romániai iskolákban most már tényleg bármi megtörténhet?
Hirdetés

Ijesztő esettel szembesültek a rendőrség és a tanfelügyelőség szakemberei a napokban. Egy alexandriai édesanya jelentette, hogy 15 éves fiát szexuálisan bántalmazták diáktársai a helyi Rulmentul középiskolában.

A bűnvádi feljelentés szerint a 9. osztályos, pszichés problémákkal küldő tanulóra négy fiú iskolatársa támadt rá, és szexuális agressziónak vetették alá. Iskolai pletykák szerint támadói tettükkel azt akarták bizonyítani, hogy nem homoszexuálisok.

A megyei rendőrség szóvivője, Teodora Dragole közölte: nem tudni, hogy egyszeri alkalomról, vagy sorozatos bántalmazásról van szó, de kivizsgálják az ügyet. Az esetet a tanfelügyelőség is vizsgálja, a hatóságok azt remélik, hogy az iskola biztonsági kameráinak felvételei segítenek tisztázni.

Valeria Gherghe főtanfelügyelő úgy tűnik, legszívesebben szőnyeg alá seperné a kellemetlen esetet: abban bízik, hogy valótlannak bizonyul, szerinte semmi bizonyosság nincs, hogy valóban megtörtént a bántalmazás, mivel zűrös diákról van szó. „Reméljük, hogy nem bizonyul igaznak” – fogalmazott.

Hirdetés