Megvan a hét aranyköpése: új országot „fedezett fel” egy fantáziadús román EP-képviselő

Maria Grapini még Viorica Dăncilán is túltesz a hülye bakik terén.
Hirdetés

Tudja Ön, hogy földrajzilag hol található Letícia? Nos, Maria Grapini EP-képviselő segít az eligazodásban. Kampány van, és a nagy hajrában versenyt futnak a politikusok a nagyotmondásban, és persze, hogy a hülyeség ördöge ott lohol a nyomukban.

Ezen a héten mindenképp Maria Grapini EP-képviselő viszi a pálmát, aki egyik Facebook-posztjában egy új országot talált ki. Arról írt, hogy több uniós ország EP-képviselői is összefogtak a kelet-európai szállítás megmentése érdekében: például Románia, Bulgária, Magyarország, Lengyelország és „Letiția” (!).

Ami egy (nem csak) román női név, egy országnak talán túlságosan is nőies, de az is megtörténhet, hogy saját titkárnője nevét biggyesztette oda a felsorolás végére a politikus. (Az igazság azonban talán még is az lehet, hogy az okostelefon autocorrect funkciója tolt ki a képviselő hölggyel.) Csak találgatni tudjuk, hogy vajon Lettországra (Letonia) vagy Litvániára (Lituania) gondolt az Európai Parlament román tagja. A PSD-s politikus nem most nevetteti ki magát először, erre már volt példa.

 

Hirdetés

 

 

Hirdetés