Mutatjuk, milyen új helyszínekre repülhet nyári szabadságra a kolozsvári reptérről

Új szolgáltatóval és számos új desztinációval rajtol a nyári szezon.
Hirdetés

Nem tétlenkednek a kolozsvári nemzetközi repülőtér működtetői a következő hónapokban: a most kezdődött és október 26-áig tartó nyári szezonban 20 ország 44 helyszínére üzemeltetnek járatokat. A vakációzós időszak beköszöntével jelentősen nő az úti célok száma, a járatok gyakorisága: 328 ezerrel több jegyet értékesítenének, mint a téli időszakban.

Sőt, új szolgáltató is jelentkezett a reptér méretéhez képest telített piacon: a Ryanair London Southend repterére indít járatokat heti 3 alkalommal, az első kedden szállt fel. A brit főváros nemcsak az ír fapados légitársaság, hanem magyar ellenfele, a Wizz Air számára is népszerű, ez vasárnap óta London Gatwickre repíti utasait heti hét alkalommal.

Más európai nagyvárosokba is gyakrabban repülhetnek a kolozsváriak idén nyáron: a Lufthansa gépei heti hét alkalommal landolnak Münchenben, míg a Wizz Air Madridba, Barcelonába, Brüsszelbe és Bécsbe szállítja heti két alkalommal utasait. Bologna, Doncaster, Dortmund, Malmő, Málta, Párizs, Tel Aviv, Valencia és Zaragoza repterein heti egyszer landolnak gépei.

A nyári szezonban hetente kétszer repülhetünk Dublinba is a Blue Air jóvoltából, míg a Turkish Airlines révén naponta elérhetővé válik a kolozsváriak számára Isztambul. A Tarom itthon erősít, újabb járattal bővíti bukaresti és jászvásári menetrendjét. És ezzel az újításoknak még nincs vége, a következő hónapokban újabb desztinációk lesznek elérhetők a kincses városból.

Hirdetés