Megműtötték Ion Iliescut. És már jól van

A PSD közel 90 éves tiszteletbeli elnöke a körülményekhez képest jól van.
Hirdetés

Úgy tűnik, elnyűhetetlen Ion Iliescu volt államfő, a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) tiszteletbeli elnöke: vasárnap rosszul lett, hétfőn pedig kórházba került, ahol szívburokgyulladást állapítottak meg nála, és meg is műtötték, de este a bukaresti kórház, ahol a beavatkozást végrehajtották – az intézmény teljesen véletlenül a C. C. Iliescu nevet viseli –, közölte: a műtét tökéletesen sikerült, a 89 éves politikus pedig jól van, és túl van minden életveszélyen.

Mint ismeretes, ami ma Romániában van, azt nagyon nagy mértékben Iliescunak köszönhetjük: 1989-ben ő, az addigi állampárt harmadik vonalába tartozó politikus vette át a hatalmat, és a gyanús körülmények között, mesterségesen gerjesztett terrorpszichózisban lezajlott „forradalom” után meg is szilárdította azt. 

Ezt követően 1990 és 1996, majd 2000 és 2004 között boldogította az országot megválasztott államfőként. Közben lezajlott egy-két bányászjárás, ha nagyon úgy tűnt, hogy a másik politikai oldal vagy fenyegeti a hatalmát, vagy éppen destabilizálni kellett egy kicsit az országot, ha éppen nem ő és a sleppje volt hatalmon.

Hirdetés