Nem bírja feldolgozni kórházi látogatásainak élményét az egészségügyi miniszter

Drasztikus lépésekre készül Sorina Pintea, miután két kórházat is meglátogatott.
Hirdetés

Annyira besokallt a ploiești-i kórházban tapasztalt méltatlan körülményektől Sorina Pintea egészségügyi miniszter, hogy úgy döntött, kezdeményezni fogja az intézet működési engedélyének bevonását. Hasonlóan drasztikusan járna el a szintén nemrég meglátogatott Gorj megyei kórház esetében is, ahol az orvosok közötti konfliktus tetézi az alapvető higiéniai hiányosságokat.

A tárcavezetőnek – mint mondta – elege van abból, hogy folyamatosan a hatóságokra mutogatnak, miközben mindannyian a rendszer részét képezzük: az  intézmények, az orvosok, a páciensek és a hozzátartozók is. Rengeteg kellemetlenséget tapasztalt látogatásai során, ezek közül a leginkább az bosszantotta, hogy az emberek azt gondolják, jól van minden úgy, ahogy van, mert mégiscsak jobbak a körülmények a kórházakban, mint amilyenek korábban voltak – filozofált a tárcavezető, aki szerint az emberek abban a téveszmében élnek, hogy nem érdemelnek jobbat. Az egészségügy legnagyobb problémáját jelenleg nem a pénzhiány jelenti, hanem a szabályok és az eljárások betartásának vagy ismeretének hiánya, például a kórházak fertőtlenítésére vonatkozóan, vélekedett.

Sorina Pintea eszmefuttatásának előzménye, hogy váratlan látogatást tett a ploiești-i kórházban, azt követően pedig kezdeményezte a kórház ellátási igazgatójának leváltását, de az illetőt nem akarják eltávolítani, és mindössze 20 ezer lejre bírságolták meg a kórházat a nem megfelelő hulladékkezelésért. A tárcavezető keveseli az összeget, és azt mondja, a kórház ideiglenes bezárására lenne szükség. Fontolgatja, hogy bevonja a két problémás kórház működési engedélyét, ugyanakkor további be nem jelentett látogatásokat és még durvább büntetéseket helyezett kilátásba.

Hirdetés