Pucolhatnak az autók egy újabb híres kolozsvári utcából

A tervek szerint így lesz a kincses város történelmi központja egyre élhetőbb. Most már csak idő kell hozzá. És némi pénz.
Hirdetés

Tavaly történt, hogy a kolozsvári polgármesteri hivatal nagyot lépett előre a civilizációs fejlődés útján, és kinyilatkoztatta: sétálóövezetté kívánja alakítani a Farkas utcát és környékét, miáltal a kincses város történelmi központja köszönő viszonyba kerül a normalitással. Ki is írtak egy tervpályázatot, amelyet a Mossfern tervezőiroda nyert meg. A Mossfern képviselőjével, Macalik Arnold műépítésszel készített anyagunkat itt olvashatják.

Miért is Tükör utca?

Amint a név is sejteti, a Szentegyház utca nyugati részén (a Fő tér és a Bolyai utca között) álló épületek teljesen egyformák, vagyis tükörképei egymásnak. Az Erdélyi Római Katolikus Sátus birtokában levő neobarokk palotákat a 19. század végén kezdték építeni, Alpár Ignác tervei alapján.

Ehhez képest az az újdonság, hogy a polgármesteri hivatal két legyet akar ütni egy csapással, és a korábbi tervekhez hozzácsatolja a Tükör utcaként is ismert Szentegyház utca sétálóövezetté való átalakítását is. Ez egyben azt is jelenti, hogy még 81 központi utcai parkolóhely megy a levesbe, vagyis a tisztelt autósok nem hagyhatják autójukat pont azelőtt a bolt előtt, ahova be akarnak menni. Tisztelet a kivételnek, természetesen.

Az újabb, 75 ezer lej értékű projektet szintén a Mossfern tervezőiroda kapta meg, ami logikusnak tűnik, ha egyszer ők foglalkoznak a Farkas utca és környéke átalakításával is. A technikai terveknek idén decemberre kell elkészülniük, a konkrét kivitelezés becsült ideje pedig hét hónap a Szentegyház, húsz hónap a Farkas utca és környéke esetén.

A polgármesteri hivatal képviselői szerint ezzel a lépéssel a kolozsvári emberek fontos kívánsága teljesül. Főleg, ha sikerül európai pénzeket szerezni az immár két sétálóövezetre bővült projekt kivitelezésére.

Hirdetés

A képen megfigyelhető, hogy a zászlóktól, egyéb díszektől eltekintve a két épülethomlokzat „egymás tükrébe néz.

Aminek örülni lehet majd (ha minden a tervek szerint alakul): 81 parkoló eltűnik, helyette viszont lesz osztott tér (shared space, vagyis a gyalogosok és járművesek egymás társaságában közlekednek majd, remélhetőleg békésen), továbbá 20 darab fa, ami valóban nóvum, tekintettel arra, hogy most egy sincs.

És hogy mennyibe kerül az egész? A polgármesteri hivatal szerint tokkal-vonóval 6,4 millió lejbe. Hát, szurkoljunk, főleg azért, hogy a munka ne a szokásos mioritikus ütemben zajlódjék.

Hirdetés