Betiltatná a fingást Dacian Cioloș korábbi tanácsadója?

Az idea ugyan még nem része a PLUS hivatalos pártdoktrínájának, de a szélirány már adott.
Hirdetés

Dacian Cioloș ex-technokrata miniszterelnök, ugye, némi vajúdás után európai parlamenti választásképes pártelnökként született újjá, és a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjának (PLUS) elnökeként többek között azzal kampányolt a európai parlamenti választások előtt – ráadásul éppen Csíkszeredában – hogy hej, az autonómia haszontalan egy dolog.

A vadiúj pártban azonban nem csak az elnök úrnak vannak enyhén szólva fura nézetei. Sőt! Oana-Maria Bogdan, a PLUS egyik vezetőségi tagja, aki Dacian Cioloş tanácsadójaként dolgozott a jelenlegi PLUS-elnök miniszterelnöksége idején, például korábban azzal próbált jó pontokat szerezni, hogy kijelentette:

az emberek akkor járnának igazán jól, ha lemondanának a magántulajdonról.

Ugye, milyen édi?

Ezek után már egyáltalán nem csodálkozunk, hogy a derék hölgy (aki egyébként anno Cioloș miniszterelnök úr tanácsadójaként is tevékenykedett) kifejtette véleményét a globális felmelegedés és a bélgázok kibocsátása közti szoros kapcsolat tekintetében. Igaz, egyelőre még nem hivatalos állásfoglalás gyanánt, hanem egy Facebook-kommentben (a képet lásd a cikk végén).

A poszt feltehetően a globális felmelegedésről és káros hatásairól szólt. És ehhez szólt hozzá a derék politikusnő, mondván, hogy ha a globális felmelegedésről van szó, akkor

nem szabad megfeledkezni a bélgázokról, vagyis a fingásról, na.

Hirdetés

Mert, ugye, a brit klímaváltozási miniszter, egy bizonyos Lady Verma (Sandip Vermáról van szó, akiből bárónő lett – innen a Lady –, és aki valóban tevékenykedett a brit energetikai és klímaváltozási minisztériumban, 2012 és 2015 között, mégpedig államtitkárként) felszólította a népet, egyen kevesebb paszulyt (hivatalosan babot), mert a fingban található metán a globális felmelegedés egyik kiváltó oka.

És akkor itt dőljünk hátra, és gondolkodjunk el kicsit azon, hogy kire, mire is szavazunk a következő parlamenti választásokon.

 

Hirdetés