Egyszerre öt orvost vitt el a DNA egy megyei kórházból

Lelkesen gyűjtötték a borítékokat az ortopédián.
Hirdetés

Feltételezett korrupciós ügyletek miatt alaposan szétnézett a Piatra Neamţ-i megyei kórház házatáján az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA), de olyannyira, hogy egyszerre öt orvost őrizetbe is vettek a terepszemle után. Az ügyészek főként a kórház ortopédia és traumatológia osztályán kutakodtak az irodákban, bizonyítékként pedig dokumentumokat és komoly pénzösszegeket foglaltak le.

Codruţ Munteanu kórházigazgató is rendesen meglepődött a keddi DNA-viziten, legalábbis azt nyilatkozta, a vizsgálatról csupán annyit közöltek vele, hogy nagyon sokan érintettek az ügyben. Szóval várhatóan lesz még buli a kórházban. 

Raed Arafat belügyi államtitkár egyébként épp a hét elején mondta a DigiFM rádiónak, hogy nagyon nincs rendben az, hogy továbbra is vannak orvosok, akik csúszópénzt fogadnak el a betegektől, annak ellenére, hogy jelentős mértékben nőtt a fizetésük. Véleménye szerint akárcsak Nagy-Britanniában, Romániában is az lenne a normális, ha az orvos megelégedne egy kis szimbolikus ajándékkal – egy csokor virággal, egy üveg itallal. Szerinte ezt is csak abban az esetben szabad elfogadni a pácienstől, ha már meggyógyult és kiengedték a kórházból.

Vannak azonban csodák is az országban. A Presasm.ro portál például a múlt héten számolt be arról, hogy egy nagykárolyi orvos talált egy szép kis összeget az egyik páciense kórlapjai közé csúsztatva, de nem fogadta el a pénzt az idős asszonytól. „Ha az ön nyugdíjszelvényén nagyobb összeg szerepel, mint az én fizetésem, akkor megértem a gesztust. De engem a megfizetnek a munkámért” – ezt mondta állítólag az orvos egy szemtanú szerint. Emeljük nem létező kalapunk!

Hirdetés