Miután elsőre pofára esett, Dan Tanasă ismét nekiugrik a Széchenyi-emléktáblának

Úgy tűnik, a feljelentőbajnoknak nagyon kell az a kovásznai magyar trófea.
Hirdetés

Miután alig egy hónappal ezelőtt a Méltóságért Európában Egyesület (ADEC) pert vesztett Gyerő József kovásznai polgármester ellen egy Széchenyi István grófot ábrázoló plakett miatt, Dan Tanasă és szervezete most ismét támadásba lendült.

A Háromszék napilap szerint a magyar feliratok ellen betegesen hadakozó perember ezúttal a jelkép elhelyezését jóváhagyó tanácshatározat részleges visszavonását követeli a háromszéki kisváros önkormányzatától. A lépését azzal indokolja, hogy a helyi művelődési ház falára kihelyezett Széchenyi-emléktábla feliratozása nem tiszteli a román nyelv hivatalos jellegét.

Arról mi is beszámoltunk, hogy Dan Tanasă ezúttal abba kötött bele, hogy az emléktáblán az egyik román nyelvű felirat a magyar megfelelője alá került, illetve a másik szöveg a magyar mellett található. Beszámoltunk korábban arról is, hogy a Magyar Polgári Párt (MPP) magyarellenes uszítás, gyűlöletkeltés és bűncselekményre való felbujtás miatt beperelte a szolgálatos mélyromán feljelentőt és aláírásgyűjtésbe is kezdett ennek nyomatékosítása érdekében.  

Hirdetés