Véget ért a szeredai álom

Két fontos meccset játszottak szerda délután és este Csíkszeredában, és mindkettőt 3-0-ra nyerte a kék-fehér csapat. A gond csak az, hogy a focipályán ez az Universitatea Craiovát jelentette, így a székelyek csak a Sportclub hokisai Brassó elleni sikerének örülhettek.
Hirdetés

Amióta négy hónappal ezelőtt az FK Csíkszereda emlékezetes szétlövésben kiejtette a Dinamót a Román Kupából, az egész város ezt a focimeccset várta. Hiába lehetett tudni, hogy az ismét a román foci topklubjai közé emelkedő Craiova jóval komolyabb ellenfél, mint a történelme legmélyebb válságát élő bukaresti klub, hiába a két osztálynyi különbség, a csíki drukkerek bíztak az újabb csodában. És a csodánál is jobban a pályában, amely sokkal inkább volt sáros, mint füves. 

 

A mocsaras talaj azonban csak mintegy 20 percig egyenlítették ki a tudáskülönbséget, amint a Craiova alkalmazkodott a körülményekhez, uralta a meccset, nem focizta le a foggal-körömmel küzdő hazaiakat a pályáról, csak éppen kibontakozni sem engedte őket – félidőnként egy-egy ígéretes szabadrúgást leszámítva az négy alapemberét – az eltiltott Magyari Szilárdot és Eder Gonzálezt, valamint a sérült Györgyi Artúrt és Sofiane Jebarit – nélkülöző FK-nak nem volt komoly helyzete.

Az erőnléti különbség nagyon gyorsan kijött, a Craiova pedig a csíki védelem jobboldalán megtalálta az ellenfél gyenge pontját, és ezt kihasználva jött Dimitrov gólja. A másik kettőt ugyan csak a végén lőtték az oltyánok cseréi, de beszédes, hogy míg a Craiovánál a Liga 1-ben 11 gólos bosnyák Elvir Koljics állt be, addig az FK-nál a 17 éves, első felnőtt meccsét játszó Casiadi Bakó Soma. 

Hirdetés

A Román Kupa legjobb négy csapata között már csak a Sepsi OSK-t kiejtő Kolozsvári CFR képviseli Erdélyt, a másik három párharcból a Craiova, a Viitorul és az Astra Giurgiu jutott tovább. 

Román Kupa, negyeddöntő: FK Csíkszereda–Universitatea Craiova 0-3 (Dimitrov 27., Bărbuț 79., Koljics 90+2.)

 

 

Hirdetés