Fotó forrása: Ziare.com
Mongyonle!
Timi
2019. március 1. péntek, 17:31
A kormányellenes tüntetők egy fából összetákolt vécével bohóckodtak ma Bukarestben Dragnea lemondását követelve.

Eredeti, bár ízléstelen és minden bizonnyal teljesen felesleges performansszal állt elő néhány kormányellenes tüntető a román fővárosban. Egy pirosra festett, Liviu Dragnea PSD-elnök, Tudorel Toader igazságügyi miniszter és Viorica Dăncilă miniszterelnök arcképével kidekorált fabudit toltak a Képviselőház elé azzal az üzenettel, hogy segítenek Dragneának elérni a vécére. Az akcióval a március 30-i gigatüntetésre is fel akarták hívni a figyelmet. 

A tüntetőket a csendőrök útban a Képviselőház felé, egy forgalmas útszakaszon kapcsolták le, és arra hivatkozva, hogy zavarják a forgalmat, nem engedélyezték, hogy közvetlenül a Képviselőház bejárata elé jussanak, és az úttest másik oldalára irányították őket.

A fabudi apropóját egy pár héttel ezelőtti szokatlan párbeszéd adta, amely Liviu Dragnea és az őt kérdésekkel letámadó televíziós riporter között zajlott le. Az történt ugyanis, hogy a képviselőház elnöki tisztségét is betöltő politikus éppen a mosdó felé tartott, amikor az újságíró kérdezni kezdte, ezért meginvitálta őt oda, ahová a király is egyedül jár. „Így készülnek az interjúk? Jössz velem a mosdóba?” – mondta Dragnea. Ebből született a mai vécés „körmenet” ötlete. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30194
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.