Az MPP akar valamit, de nem tudjuk megfejteni, mit

Visszautasíthatatlan ajánlata van.
Hirdetés

A Magyar Polgári Párt (MPP) szeretett volna egy befutó helyet az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistáján, hétfőn tárgyaltak is Kelemen Hunorékkal, de üres kézzel tértek haza Kolozsvárról.

Akkor Mezei János pártelnök úgy nyilatkozott, hogy az MPP elnöksége a hét folyamán dönt valamiről, de a nyilatkozatból nem nagyon tudtuk kihámozni, hogy miről.

„Nem született döntés. Ezt a Magyar Polgári Párt legfelsőbb döntséhozó szerve, a választmány felhatalmazásával az elnökség hozza meg a hét folyamán. A végleges álláspont kialakításában összhangba hozzuk a mai tárgyaláson elhangzottakat és a magyar kormánynak az RMDSZ hétvégi kongresszusán elhangzó üzenetét”

– idézte az MPP közleménye a pártelnököt, aki még azt is elmondta, hogy:

„Tudatában vagyunk annak, hogy helye és ideje van a versenynek, ugyanakkor felelősségteljes politikusokként kijelentjük, hogy az összmagyarságot érintő ügyekben helye és ideje van az együttműködésnek.”

Az MPP elnöksége pedig döntött, de továbbra se értjük, hogy miről van szó.

Hirdetés

A párt csütörtök reggel kiadott egy újabb közleményt, amely szerint az MPP elnöksége „visszautasíthatatlan ajánlatot” fogalmaz meg az RMDSZ számára. A visszautasíthatatlan ajánlat pedig a következő:

„Az MPP a romániai magyarság részéről a szavazatok maximalizálását ajánlja, ezzel együtt a Kárpát-medencei magyar képviselet erősítését az Európai Parlamentben”.

Ezzel vége is van a közleménynek. És cikkünknek is, mert miről is írnánk többet…

Hirdetés